söndag, oktober 28, 2007

Vintertid! - Wintertime!

Jordärtskockor - Jerusalem Artichokes - (Helianthus tuberosus)
Ca 1/5 del av skörden. - About 1/5 of the harvest.

Ja, som de flesta vet så har vi ju nu övergått till vintertid igen, men det kom jag inte på förens i morse när jag trodde att jag skulle titta på Nyhetsmorgon på fyran klockan nio.
Söndagarna brukar jag gå upp ungefär vid 8.30 tiden. Då gör jag frukost (som vanligt), tar det lugnt och kollar som sagt på godmorgonprogrammet. Det var bara det att när min klocka var nio så fortsatte barnprogrammet och först då trillade femöringen ner =) Tror inte att det någonsin har hänt mig innan att jag har glömt det. Jag börjar nog som sagt att bli en aning glömsk.
Konstigt vad en liten timme kan göra mycket på en dag. Jag tycker att den här da'n har varit som en hel evighet.
En lugn söndag inne, men med mycket blåst utanför ytterdörren. Höstlöven har virvlat och småfåglarna flockas runt fröautomaterna utanför mitt fönster. Det är otroligt mycket fåglar redan, även fast det inte är så kallt, ca +8-10 grader på dagen och ca 3-4 på natten. De kanske känner på sig att det ska bli en kall vinter i år och förbereder sig på det redan nu, vem vet.

Hoppas att ni har haft en lika lugn och fin söndag som jag har haft.
**************************************************************
As you probably already know we have went back to wintertime again, the only thing is that I didn't remembered that until late this morning, so maybe I'm beginning to be old and forgetful anyhow.
What one little hour can make a big difference in a whole day! This day has been like a whole eternity.
A calm Sunday inside, but very windy outside. The autumn leaves has whirled around and the small birds have been gathering round the feedres outside my window.
Hope you have had , like me, a calm and nice Sunday.
HAVE A NICE DAY!

3 kommentarer:

Anna sa...

Mamma! Tror att du glömde bort att det blivit vintertid, för första gången i ditt vuxna liv, för att du inte behövde hålla reda på tiden åt någon annan, just denna dag, för första gången i ditt vuxna liv :-)
KRAM!

Eva Hagbjärn sa...

ja, kanske är det så ;-)

Judy sa...

Do you mean that you have turned your clocks back this weekend? We do that next weekend, and I am dreading it already! It is getting colder here...tonight we even had a fire in the fireplace! I had to turn the heat on in my studio so that I could paint some silk in comfort!!

Love to all!