fredag, mars 27, 2009

Good Food!

Got this recipe from my dear friend Lena some weeks ago. I modified the recipe a little bit so it fitted my taste.

Pork Tenderloin or Chicken stew.
4 pers.

1 pork tenderloin or 4-5 chicken filet
140-280 gram bacon (about 16 slices)
1-2 yellow pepper
300 gram fresh sliced mushrooms
3 deciliter whipping cream
1 jar cream cheese (anyone that you like)
2 bouillon cubes or 2-3 tbsp calf liquid meat extract
salt pepper

Fry the fillets and place them in ovenware. Fry the bacon with the yellow pepper and mushrooms. Pour in cream, cheese, bouillon and let it boil together. Dilute contingently with water. Pour the sauce over the meat and let it slimmer in the oven at 200°C (392°F) for about 20 minutes until the meat is ready.
Serve some boiled vegetables to this dish, e.g. Haricots verts, Broccoli or Cauliflower.

Hope you will have a tasty dinner!

*************************************************************

Fläskfilé eller kycklinggryta.

4 pers.

1 fläskfilé eller 4-5 kycklingfiléer
1-2 pkt bacon
1-2 gul paprika
Lite färska skivade champinjoner
3 dl vispgrädde
1 burk mjukost (vilken som helst som du gillar)
2 buljongtärningar eller 2-3 msk kalvfond
salt och peppar

Bryn filé och lägg i en form. Stek bacon med paprika och svamp. Häll på grädde, ost, buljong och låt det koka ihop. Späd ev. med vatten.
Häll såsen över köttet och låt det puttra i ugnen på 200° i ca 20 minuter tills köttet är klart.
Servera någon kokt grönsak till, t ex haricots verts, broccoli eller blomkål.

Smaklig måltid!

HAVE A TASTY DAY!

1 kommentar:

Marie-Anne Condé sa...

Hej Eva!
Det ser hääärligt och gott ut, men se upp för eventuella glasbitar bland kycklingfiléerna!
hälsar kusinen i Stockholm